Начало Новини Актуално Актьорът Христофор Недков не е в домашен арест

Актьорът Христофор Недков не е в домашен арест

Актуално

Христофор Недков

Приемам Осми март повече като празник на майката, но по принцип имам специално отношение към празниците и най-вече към измислените, влезе направо в осмомартенската ни тема актьорът от ДТ Гео Милев Христофор Недков. Според него, човек трябва да търси хубавите мигове и поводи за радост в ежедневието си и тогава всеки ден ще бъде различен и специален.

Той смята също, че когато нещата не стават по план, емоциите са много по-ценни, защото са спонтанни и неподправени.

Затова ми е много е смешно, когато се втурнат всички на Осми март с едни карамфили. А пък и жените, като се срещнат, пускат по един поглед в цветята на другата. И тръгва една конкуренция коя е по-по-най, която измества същността на събитието, шеговито коментира Недков. От друга страна той не отрича категорично повода и споделя, че няма лошо всяка дама да се почувства по-различно. Не само с цвете или скъп подарък, а с жест, шега или усмивка можеш да направиш деня дори на жената зад щанда хубав.
В последно време дамите много се еманципираха. Някои дори се обиждат, когато им отстъпим място, а съм забелязал, че много често иронизират комплиментите, които им правим. Това обърква мъжа и той започва да се чуди какво е по-добре за него: дали да направи комплимент, или да си замълчи, чуди се той.
Макар че е малцинство у дома и дели покрив с две дами - съпругата си, актрисата Елена Азалова, и дъщеря им Анна-Мария, той не се чувства ощетен, даже напротив.

Казва, че у тях всички са равнопоставени, битовите ангажименти се разпределят, без да са строго регламентирани на мъжката и женската работа.

Не ми пречи да мия чинии, или да чистя, да пускам пералня, или да хвърлям боклука, както на моите момичета не им тежи да вършат и някоя така наречена мъжка работа. Важното е нещата генерално да вървят, разсъждава той. И издаде една тайна, че съпругата му е тази, която се занимава с интериора у тях. И то като се почне от шпакловката и боядисването. Била признат майстор от майстор-дюлгери. Интересувала се от иновациите в строителството и дизайна, и ги прилагала, когато сметнела, че е подходящо.

И тъй като семейството им е актьорско, а и дъщеря им тръгва по техния път, и тримата, казва Недков, са широкоскроени, съобразяват се един с друг, без да си пречат. Имат си свои празници, които винаги отбелязват - като 15 август, например. Това е датата, на която той и съпругата му официално и пред Бога узаконяват връзката си. Денят съвпада и с имения ден на дъщеря им, така че празникът става двоен. Тази година ще честват 20-годишен семеен юбилей и ще си подарят едно романтично пътешествие.

Разбира се, не пропускаме да отбележим и 27 март - професионалния ни празник,  Международния ден на театъра, допълва Недков.

Въпреки че му се е случвало да влиза в женска роля на сцената, не може да твърди, че е познавач на същността на нежния пол. При това смята, че мъжкото и женското начало в различни пропорции е заложено у всеки човек. Докато професията му просто е изострила чувствителността му и го е научила да поглежда през погледа и на една дама.
Но за да познаваш наистина една жена, трябва доста неща да ти се случат с нея, за да успееш да я проумееш. Освен това, през последните години пластовете се разместиха, не може да се каже кой е силният и кой слабият пол. Пък аз съм по-консервативен. Жената трябва да се чувства жена, да почисти патината на грубост от себе си, за да е нежна, крехка, за да има реална нужда от закрила и силен човек. Защото иначе, когато се справя с всичко - и е домакиня, и подсигурява семейството, какво остава за мъжа? Какво самочувствие може да има той?, разсъждава още Христофор Недков. И допълва, че на Осми март е хубаво всяка дама да си припомни, че е жена, да се върне към женската си същност, защото само така ще бъде истински щастлива и ще дари с радост и околните.

Информация: вестник Новината

Още новини