Начало Новини Актуално Ако не си плащаме глобите към КАТ, ще ни ги удържат от заплатата

Ако не си плащаме глобите към КАТ, ще ни ги удържат от заплатата

Актуално

Работодателите на всички, които имат дългове към КАТ и други държавни органи или неплатени данъци, ще бъдат уведомени, за да удържат от заплатите на чиновниците неплатените навреме суми. Всеки ръководител ще прецени и дали да не оповести публично кои от подчинените му не са били коректни или са забравили да платят стари глоби.

Междувременно от Националната агенция по приходите съобщиха, че заплатите на данъчни служители са запорирани, след като се оказало, че не са си плащали наложени им глоби, както и други задължения. Над 400 служители са натрупали стари глоби към КАТ, а около 30 не са внесли дължимото за имотите и автомобилите си, съобщи БНР Insurance.bg. 
Проверката е установила, че въпреки че си спестяват плащанията към други институции, всички чинно внасят налозите върху доходите, които се събира от НАП.
От приходната агенция коментираха, че от запорираните заплати ще се погасят натрупаните дългове. За стари задължения към различните институции в момента се проверяват служителите на финансовото министерство, а от средата на март ще започне проучване на всички, работещи в държавния сектор, които са около 50 хиляди.
От началото на 2010 Агенцията за държавни вземания се вля в НАП. Така приходното ведомство вече отговаря и за неплатените в срок задължения.

 

Още новини