Начало Новини Актуално Агенцията по вписванията с нов директор

Агенцията по вписванията с нов директор

Актуално
Стара Загора

 От днес изпълнителен директор на Агенцията по вписванията е Виолета Николова. Тя е назначена със заповед на министъра на правосъдието Маргарита Попова, съгласувана с министър-председателя, съгл. чл.54, ал.5 от Закона за администрацията.

Виолета Николова е завършила специалностите Право и Международни икономически отношения в Университета за национално и световно стопанство, има  10-годишен юридически стаж, работила  последователно като адвокат, в Националната експертна лекарска комисия към Министерството на здравеопазването, в администрацията на главния прокурор, както и в дирекция Процесуално представителство на Република България пред Европейския съд по правата на човека в Министерството на правосъдието, съобщава на сайта си правосъдното министерство.
Г-жа Николова заема поста изпълнителен директор на Агенцията по вписванията, след като той бе овакантен на 8 октомври 2009 г., когато със заповед на министъра на правосъдието беше освободена Даниела Митева и за временно изпълняващ длъжността беше определен Анастас Георгиев.

 

Още новини