Начало Новини Актуално AES финансира ремонта на централния булевард в Гълъбово

AES финансира ремонта на централния булевард в Гълъбово

Актуално

Стартът на рехабилитацията на централната пътна артерия в Гълъбово, финансирана от AES, ще бъде даден в сряда. Проектът е част от прилаганата от американската компания програма за корпоративна социална отговорност. През август миналата година между AES и община Гълъбово бе подписан договор за сътрудничество, по силата на който общината ще получи 8.4 милиона лева в рамките на следващите 5 години.

Средствата са предназначени за инфраструктурни, социални и културни дейности, информира вестник Старозагорски новини.
Рехабилитацията на централния булевард в Гълъбово по предварителни данни е на стойност около 1 млн. евро. Програмата за корпоративна социална отговорност на ТЕЦ "AES Гълъбово" включва няколко основни направления - подобряване на инфраструктурата и ремонтни дейности в региона, програми за опазване на околната среда, безопасност, функциониране на Информационния център в Гълъбово, мероприятия по образователни и здравни теми, спонсориране на културни и празнични събития.
В последните години в рамките на програмата са осъществени редица благоустройствени проекти в Гълъбово и Обручище - ремонти на улици, сгради и междуселски пътища, подобряване на  уличното осветление, модернизиране на стадиона в Обручище. Компанията дари система за дозиране на хлора в питейната вода на Гълъбово, което помогна за разрешаване на дългогодишен проблем. Материалната база в учебните, здравните и културните заведения в общината също e подобренa с дарения, редовно се провеждат образователни събития, насочени най-вече към децата и младежите в региона.

Още новини