Начало Новини Актуално AES България организира в Гълъбово ученически конкурс за мартеници за 15-а поред година

AES България организира в Гълъбово ученически конкурс за мартеници за 15-а поред година

Актуално

Компанията подари изработените от учениците Пижо и Пенда на президента, министър-председателя и ръководителите на институции в България

За 15-а поред година в Гълъбово AES България организира ученически конкурс за майсторска направа на традиционна мартеница. Близо 400 деца от училищата в община Гълъбово се включиха в традиционното арт състезание, посветено на Баба Марта.

В конкурса за мартеници тази година се включиха ученици от 1-и до 4-и клас от гълъбовските училища СУ Васил Левски, I ОУ Св. Паисий Хилендарски, II ОУ Христо Ботев и училището в село Обручище - ОУ Св. Св. Кирил и Методий. По традиция AES България осигури всички необходими материали, прежда, мъниста и други елементи за декорация на мартениците. За пореден път журито бе сериозно затруднено от таланта и фантазията на децата, майсторили мартенските шедьоври. За победител беше избрана мартеницата, изработена от учениците от 4 Б клас от II ОУ Христо Ботев. Всяко училище, включило се в конкурса, получи подарък фотоапарат. И понеже празник без почерпка не може, за творческото си въображение, усърдието и упоритата работа всички деца получиха лакомства.

Изработените от гълъбовските деца мартеници с пожелания за здраве и благоденствие AES България традиционно подари на президента, министър-председателя и на други ръководители на държавни институции.

За петнайсетте години в конкурса за Баба Марта са участвали близо 5800 деца от учебните заведения в Гълъбово. Арт инициативата е част от програмата за корпоративна социална отговорност на AES България и е насочена към запазване на българските традиции и обичаи и насърчаване на творческите заложби на децата.

 

За AES България

AES е най-големият инвеститор в енергийния сектор в България. Компанията е собственик и оператор на най-новата и модерна топлоелектрическа централа в Югоизточна Европа - ТЕЦ AES Гълъбово и е мажоритарен собственик и оператор на най-големия в страната ветроенергиен парк - Свети Никола, край Каварна.

За да научите повече, посетете www.aesbulgaria.com. Последвайте AES България във Facebook: @AESBG и Youtube: AES Bulgaria.

 

За AES

Корпорацията AES (NYSE:AES) е световна енергийна компания, която ускорява бъдещето на енергията и е включена в списъка Fortune 500. Заедно с многото наши заинтересовани страни ние подобряваме живота като доставяме по-зелени, по-интелигенти енергийни решения, от които светът се нуждае. Нашият разнообразен глобален екип е отдаден на постоянното новаторство и на високите оперативни резултати, докато си сътрудничи с нашите клиенти за техния стратегически енергиен преход и докато продължава да отговаря на техните енергийни нужди днес.

За повече информация, посетете www.aes.com.

Още новини