Начало Новини Актуално Административно облекчаване на гражданите и бизнеса обсъдиха на работна среща в Община Стара Загора

Административно облекчаване на гражданите и бизнеса обсъдиха на работна среща в Община Стара Загора

Актуално

По инициатива на кмета на Стара Загора Живко Тодоров се проведе работна среща на тема Устройствено планиране на територията. Инвестиционно проектиране и разрешаване на строителството. В обсъждането се включиха представители на Общината, териториалните администрации, експлоатационните дружества, Камара на архитектите в България и Съюза на архитектите в България. Акцент бе поставен върху възможностите за административно облекчаване на гражданите и бизнеса.

По време на срещата бяха обсъдени възможности за намаляване на нецелесъобразни съгласувания, допълнително изискване на документи - имащи отношение към инвестиционното проектиране и планиране на територията, редът за служебно съгласуване, както и безвъзмездното им предоставяне. Представени бяха и предложения от името на Мария Динева - председател на Общински съвет Стара Загора, поставени при предходна среща.

В кратък срок ще бъдат обобщени коментарите и изводите от работната среща, за да бъдат изработени в конкретни практики в полза на гражданите и бизнеса.

 

Още новини