Начало Новини Актуално Абсолвенти от Аграрния факултет към Тракийския университет получиха дипломите си

Абсолвенти от Аграрния факултет към Тракийския университет получиха дипломите си

Актуално
абсолвенти - Тракийски университет

153-ма абсолвенти от Аграрния факултет към Тракийския университет получиха в петък дипломите си на официално тържество в Драматичния театър „Гео Милев“ в Стара Загора. Сред гостите на церемонията бяха областният управител Йордан Николов, заместник-кметът на община Стара Загора проф. Димитър Динев, Негово Високопреосвещенство старозагорският митрополит Галактион.

43-има са приключилите обучението с отличие. Пълна отличничка с успех 6:00 е 28-годишната Ваня Дянкова, която завърши успешно специалност „Екология“, задочно.
„Успехът на този випуск е може би най-високият, постиган във факултета“, не скри задоволството си по време на тържеството ректорът проф. д.с.н. Иван Станков.
Той посочи, че средният успех на специалност „Зооинженерство“ е 5.80, а на "Екология" – 5.62.  
„Реализирайте се по най-добрия начин и се гордейте с Тракийския университет. Бъдете добри хора, защото се нуждаем от добрини“, посъветва дипломиралите се студенти ректорът, който отново припомни, че специалностите, които се изучават във факултета, са с много висок рейтинг и водят студентските класации. Гордост за факултета е и единствената в страната специалност „Рибовъдство и аквакултури“.
„Аграрният факултет покрива всички критерии в областта на растениевъдството и животновъдството, екологията и опазването на околната среда, рибовъдството. Вие сте свидетели на иновативното мислене в университета“, каза в приветствието си към абсолвентите деканът на факултета проф. д.с.н. Радослав Славов.
Преди да получат дипломите си по време на официалната церемония, абсолвентите прочетоха клетвата на факултета.

Първа от всички дипломата си получи отличничката на випуска. Пред „Новината“ тя сподели, че възнамерява да се занимава с екологично земеделие. Младата дама, която живее в Ямбол, е майка на дъщеричка. Момиченцето е на година и четири месеца. Отличният успех не е „нищо ново под слънцето“ за дипломираната майка, която от малка пълни с шестици бележниците си и по идея на репортер на „Новината“ ще пробва да ги преброи.
Три златни дипломи бяха определени за  трима бивши преподаватели на Тракийския университет, всеки от които е и юбиляр тази година.
Деканът на факултета проф. д.с.н. Радослав Славов връчи златната диплома на проф. Стоянка Енева. Допълнително ще бъдат връчени и другите две - на проф. д-р Кирил Костов и доц. д-р Олга Петкова.

Информация: вестник Новината

Още новини