Начало Новини Актуално 96 полицаи, получили професионална подготовка в академията на МВР в Казанлък, положиха клетва

96 полицаи, получили професионална подготовка в академията на МВР в Казанлък, положиха клетва

Актуално
полиция - полицаи

96 новоназначени полицаи, завършили курс за първоначално обучение в Центъра за специализация и професионална подготовка към Академията на МВР в Казанлък, положиха клетва в петък. На церемонията присъстваха зам. областният управител Галина Стоянова, председателят на Общинския съвет в Казанлък Васил Самарски, директорът на ОД на МВР - Стара Загора Алекси Алексиев, началникът на РУ Полиция – Казанлък Иван Чолаков и бившият директор на центъра Захари Захариев.

От началото на следващата седмица 70 от вече пълноправните служители на полицията ще поемат по пътя на своята професионална кариера в ОД на МВР–Стара Загора. Директорът Алекси Алексиев им пожела успешно да прилагат придобитите знания и морално-волевите си качества, за да отговорят на високите обществени очаквания.
96 новоназначени служители на Главна дирекция “Охранителна полиция” положиха полицейска клетва и клетва по Етичния кодекс на служителите на МВР с полицейски правомощия, и подписаха клетвен лист. Те се заклеха да служат достойно в името на реда и сигурността, като спазват и прилагат законите и Конституцията на Република България, да оправдаят общественото доверие и да бъдат непоколебими в призванието си да служат и помагат на хората.

Випускниците на ЦСПП към АМВР завършиха с успешно положени изпити шестмесечен курс за първоначално обучение, проведен по учебни програми за новоназначени държавни служители от МВР, съобразени с европейските стандарти и въведени в центровете при Академията на МВР през 2007 г.
Това е петият випуск, завършващ по новите програми за първоначална подготовка в Центъра за специализация и професионална подготовка – Казанлък, който през тази година навършва 40 години от своето създаване.

Информация: вестник Новината

Още новини