Начало Новини Актуално 8.4 млн. лв. ще инвестира EVN в Старозагорско

8.4 млн. лв. ще инвестира EVN в Старозагорско

Актуално
1EVNПрез 2018 година ЕВН ще инвестира 8,4 млн. лева в Старозагорска област. Предвидени са 13.6 км нови електропроводи средно напрежение, 9.8 км ниско напрежение и 27 нови трафопоста. За 13 години инвестициите на компанията в областта са в размер на 138,9 млн. лева, съобщиха от електроразпределителното дружество.
Всички клиенти на дружеството в Стара Загора, Казанлък и Раднево са с дистанционни електромери. Резултатите са по-нисък технологичен разход, решение при липса на достъп до електромера и висока разкриваемост на манипулации след сигнал от системата.
През 2018 година кражбите на електроенергия в Старозагорско намаляват с 14 %. Общите щети от началото на годината са в размер на 306 200 лева. Има и 9% ръст на потреблението в промишления сектор.
Компанията планира изграждане на подземни кабелни линии заради създаването на Индустриална зона Загоре. Засега не е необходима подстанция, но ако се наложи такава ще бъде изградена.Това зависи от инвеститорския интерес.
За шестте месеца на 2018 г. на територията, обслужвана от електроразпределителното дружество, са отчетени 7704.8 мегаватчаса открадната енергия на стойност 1 268 000 лв., което било доста под кражбите за същия период на миналата година.

Още новини