Начало Новини Актуално 823 разрешения за използване на СРС-та са издадени от Окръжния съд на Стара Загора

823 разрешения за използване на СРС-та са издадени от Окръжния съд на Стара Загора

Актуално
подслушване, СРС

Общо 823 разрешения за използване на специални разузнавателни средства е издал Окръжният съд в Стара Загора през 2010 г., съобщи председателят му Тоньо Тонев. Броят е посочен и в Доклада на институцията за миналата година.

Въз основа на 10% от тях са били изготвени веществени доказателства. За сравнение в Англия за една година са издадени два пъти по-малко разрешителни за СРС-та, т.е. около 400.
Председателят на Окръжен съд – Стара Загора Тоньо Тонев информира, че по исканията за предоставяне на трафични данни – телефонни разпечатки от мобилните оператори, следене на факсове и др., са дадени около 500 разрешения... Останалите са за наблюдение, проникване, проследяване, служител под прикритие и т.н.

419 разрешения са дадени по искане на МВР, ГД БОП, тоест на органите на реда, уточнява Телевизея Стара Загора. 404 са издадени по искане на наблюдаващ прокурор. Общо 823 броя разрешения за използване на Специални разузнавателни средства са издали от Окръжен съд – Стара Загора за 2010 година, през 2009 година са били 460, информира Тоньо Тонев, председател на Окръжен съд – Стара Загора.

Още новини