Начало Новини Актуално 8 са кандидатите за началник на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора

8 са кандидатите за началник на Регионалния инспекторат по образованието в Стара Загора

Актуално

8 са кандидатите за длъжността "началник" на Регионалния инспекторат по образованието (РИО) - Стара Загора, които до крайния срок 31 март 2011 г., при строга секретност, са подали документи за участие в конкурса.

Припомняме, че това е вторият за годината конкурс за шеф на Инспектората. Първият приключи безславно на 17 февруари т.г., когато министерската комисия не можа да избере достоен ръководител. Както на 31 март т.г. в Стара Загора министър Сергей Игнатов се произнесе по темата "Не е намерен подходящ кандидат за шеф на РИО".

Има няколко любопитни факти при новите кандидати, коментира вестник Старозагорски новини.

Първият от тях е, че с изключение на сегашния временно изпълняващ длъжността началник инж. Стефан Чергев, четирима от кандидатите, които се провалиха преди месец и половина, отново са подали документи.
Това са Николай Широв - учител по физика в Спортното училище "Т.Каблешков" (който достигна до финала на първия конкурс), Александър Буров - математик, Красимир Ботев - литератор, и Татяна Димитрова - директор на I ОУ "Г. Бакалов". Другата конкуренция е изцяло дамска. Три от кандидатките са старши експерти в РИО - Мила Минева - по гражданско образование, Милена Йолдова и Донка Стоянова - по организация на средното образование. Първа обаче си е подала документите Нели Кючукова, директор на СОУ "Васил Левски" - Гълъбово.
Според регламента в срок от 7 дни, т.е. до края на тази седмица, отдел "Човешки ресурси" би следвало да качи на сайта на Министерството допуснатите до етапите на конкурса. Тогава ще имаме официално потвърждение на изнесената информация.

Още новини