Начало Новини Актуално 8 месеца пробация за подкуп на полицаи

8 месеца пробация за подкуп на полицаи

Актуално

На 8 месеца пробация бе осъден от Окръжен съд - Стара Загора, 32-годишният Генчо Йорданов от Сливен за даване подкуп на полицаи. Наложеното наказание е по чл.58"а", чл.372, ал.4 и във връзка с чл.371, т.1 и 2 от НК, който се прилага при съкратен съдебен процес, с признаване на вината от обвиняемия.

На 17.11.2010 г. Генчо Йорданов е спрян за проверка от служителите на РУ "Полиция" - Казанлък, Атанас Иванов и Стефан Гърбачев заради превишена скорост. Пред опасността да му бъдат отнети точки, Йорданов решава да предложи сума от 40 лв. на полицейския екип.
За такова деяние се предвижда присъда до 10 години лишаване от свобода и 15 хил. лева глоба, пише вестник Старозагорски новини.

Позовавайки се на многобройни смекчаващи вината обстоятелства, критичното отношение на Йорданов към извършеното, ниският размер на сумата, предложена на полицаите, че лицето е безработно и че има две деца, за които се грижи, чистото съдебно минало и че деянието не разкрива висока степен на обществена опасност, съдът определи обвиняемият да заплати 30 лв. разноски по делото и конфискация на предложената за подкуп сума от 40 лв. в полза на държавата.
Решението на съда може да бъде обжалвано в 15-дневен срок в Апелативен съд - Пловдив.

Още новини