Начало Новини Актуално 8-годишно дете се удави в канал. Село Розово е потресено от трагедията

8-годишно дете се удави в канал. Село Розово е потресено от трагедията

Актуално

Осемгодишно момченце от Казанлък се удави в силовия канал от яз. "Копринка" за Стара Загора. Детето е паднало в канала около 18 часа на 22 юни т.г. Негови връстници, които играели наблизо, алармирали незабавно възрастните, но момченцето така и не изплувало.

Веднага са извикани представители на полицията и на "Гражданска защита", а малко по-късно водолаз е извадил трупчето от водата, пише вестник Старозагорски новини.
Трагедията се разиграла в с. Розово, където завършилото първи клас момченце прекарвало ваканцията си при дядо и баба. За последно то е видяно да си играе с коте до незаградената с телена мрежа част от канала. Кметът на селото Янка Попова заяви по телефона, че цялото трасе през Розово е оградено с мрежа, но къщата на бабата и дядото била в края, където мрежата свършвала. Тя добави, че досега подобни случаи не са имали и че ще вземат незабавни мерки за продължение на огражденията. Попова каза, че ще го направят със собствени сили, че ще заключат всички врати по оградата и още до средата на юли ще обезопасят допълнително поне 100 метра. Вчера тя е събрала децата от селото и е разговаряла с тях за опасностите, които крие играта край канала.
Удавеното дете е било транспортирано с линейка до "Съдебна медицина", а погребението беше насрочено за 17 часа вчера. Всички в селото са потресени от трагедията, каза Попова, и от факта, че момченцето е загинало, а котето, с което явно заедно са паднали във водата, е оцеляло и се е добрало до брега. Първокласникът имал по-голямо братче, което учело в Спортното училище в Стара Загора.

Още новини