Начало Новини Актуално 8 души са ранени при 5 верижни катастрофи в Старозагорско

8 души са ранени при 5 верижни катастрофи в Старозагорско

Актуално
Верижни катастрофи

На 27 декември около 07.50 часа на пътната отсечка от автомагистрала Тракия, разположена между с. Плодовитово и Чирпан,в посока Стара Загора, в условията на гъста мъгла (с видимост 15 - 20 м), в крайпътната мантинела катастрофира товарен автомобил Мерцедес. Към мястото на инцидента се отправя полицейски автомобил от Районно управление Полиция – Чирпан със служители от сектор Пътна полиция.

На метри преди спрелия в аварийната пътна лента товарен автомобил, в насрещното пътно платно, в посока София, полицаите забелязали граждани, сигнализиращи за възникнал пътен инцидент. Полицейският автомобил подал десен мигач за престрояване в аварийната лента, след което върху него връхлетял втори товарен автомобил, движещ се в посока Стара Загора, който преобърнал по таван полицейската кола. Ударът от втория товарен автомобил бил неочакван, тъй като в последствие е констатирано, че причината била в трети товарен автомобил, който застигнал и блъснал втория, виновен за преобръщането на полицейската кола, съобщиха от пресцентъра на ОДМВР - Стара Загора.

След катастрофата служителите успели да се измъкнат от автомобила и подали сигнал до Районно управление Полиция – Чирпан за усложнената обстановка. Незабавно са мобилизирани всички налични полицейски служители, които преминали към ръчно регулиране на пътния трафик по автомагистрала Тракия в проблемната пътна отсечка. Движението е спряно в 08.30 часа от входа на автомагистрала Марица до Чирпан, като движението в посока Стара Загора е осъществявано обходно през Чирпан. Трафикът в пътната отсечка в посока София не е спиран, но е осъществяван с ниска скорост и при максимално внимание от страна на водачите.

Към момента пътното движение през автомагистрала Тракия, в участъка между с. Плодовитово и Чирпан е възстановено с нормален ритъм, като всички автомобили, близо 20 на брой, сред които товарни, лекотоварни и леки, са изтеглени от пътното платно. Констатирано е, че общо са осъществени 5 верижни катастрофи, три в лентата за София и две в лентата за Стара Загора, при което са пострадали 8 човека, двама от които полицейските служители от автопатрула на Районно управление Полиция – Чирпан. Сред пострадалите няма със сериозни наранявания, преобладават охлузните наранявания и натъртвания, но към момента от чирпанската болница се изчакват окончателните заключения за състоянието на потърпевшите, сред които и на един македонски гражданин.

Работата по установяване на причините за пътните инциденти, самоличността на водачите и пострадалите, както и вида на участващите в катастрофите коли, продължава от служители на Районно управление Полиция – Чирпан.

Още новини