Начало Новини Актуално 79% от работещите в Мини Марица изток ЕАД стачкуват на 16 януари

79% от работещите в Мини Марица изток ЕАД стачкуват на 16 януари

Актуално
Мини Марица изток

По данни на ръководството на Мини Марица изток ЕАД, в ефективната безсрочна стачка на 16 януари дневна смяна, от назначените 3000 работници и служители участие са взели 2 400 (79%), съобщиха от пресцентъра на дружеството. И двете страни са отворени за преговори, но такива няма насрочени.

Както вече Икономически портал на регион Стара Загора съобщи, стачката започна на 15 януари в 20,00 часа. Хората са по работните си места, но не извършват никакви дейности с изключение на минималните, които трябва да поддържат оборудването в изправност.

Синдикатите настояват за изпращане на еднократни бонуси в размер на 1000 лева на човек. За целта са необходими близо 10 млн. лева, което е непосилна за дружеството и ще доведе до много затруднения в работата му, каза изпълнителният директор инж. Евгени Стойков.

Ръководството предлага бонуси по 250 лева на човек или да стимулира само заетите в производството, които имат основен принос за добрите производствени резултати. Това, обаче, не се приема от синдикатите. Стачката нанася по 3 млн. лева щети на ден на дружеството.

Още новини