Начало Новини Актуално 78 проекта кандидатстват за Дарителската програма на Загорка АД

78 проекта кандидатстват за Дарителската програма на Загорка АД

Актуално
Създаваме по-добро бъдеще

Приключи приемането на проекти за конкурса на Дарителската програма на Загорка АД Създаваме по-добро бъдеще. В офиса на Обществен дарителски фонд – Стара Загора и по електронна поща са постъпили 78 проектни предложения, съобщиха от пресцентъра на община Стара Загора.

Най-много проекти има в област Образование - 42, Здраве - 23, Околна среда - 13. Най-много проекти са постъпили от Стара Загора. Проекти са подадени от градовете Казанлък, Раднево и Чирпан, както и от селата Шаново, Малка Верея, Борилово, Дълбоки и Сладък Кладенец.

Освен сдружения с нестопанска цел, проекти са подадени от Народни читалища (6), Училищни настоятелства (12), Настоятелства на детски градини (10). В комисията, която до 18 април ще оцени и класира предложенията участват и специалисти от общинска администрация.

Обявяване на печелившите и церемония за даренията –10.05.2011 г.  Дейностите по проектите трябва да започват не по-рано от 1 май 2011 година и да приключват не по-късно от 30 октомври 2011 г. Максималната продължителност за реализацията на един проект е 6 месеца. Минималната сума на отпусканата безвъзмездна помощ за проект е 5000 лева.

Още новини