Начало Новини Актуално 77.5 млн. лв. фирмени загуби от блокадата на границата са декларирани на горещите телефони

77.5 млн. лв. фирмени загуби от блокадата на границата са декларирани на горещите телефони

Актуално

До 13 часа на 21 януари на горещите телефони в Министерството на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ) и Министерството на земеделието и храните са постъпили 13 сигнала от браншови организации и компании с декларирани загуби за общо над 77.5 млн. лв. Оплаквания са постъпили от 5 фирми, които транспортират храни, дървесина, торове, житни култури, от една въгледобивна, от две дружества, търгуващи с метали и електроматериали и др.

Пет компании за туристически и хотелиерски услуги в района на Банско, Разлог, Сандански, София също са сред най-потърпевшите от блокадата, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ.
По данни на Гранична полиция ГКПП Кулата - Промахон е бил отворен за пропускане на чакащите автомобили и камиони от 23 ч. на 20 януари до 02 ч. на 21 януари. През това време в двете посоки са били пропуснати около 500 - 515 тира. Към 12 ч. на 21 януари на ГКПП Кулата чакат 40 товарни автомобила от българска страна. От Гърция за България се пропускат частично само автобуси и леки коли. От гръцка страна има колона от 100 товарни автомобила. ГКПП Илинден е бил затворен от 11.15 ч. Там няма чакащи товарни автомобили.

 

Още новини