Начало Новини Актуално 76 екипа на EVN България ще дежурят през празничните дни

76 екипа на EVN България ще дежурят през празничните дни

Актуално
EVN България

Общо 76 дежурни екипа на EVN България са в готовност да реагират при необходимост от отстраняване на аварии по време на предстоящите празници. Като част от текущата подготовка за работа през зимата, дружеството е доставило по места техника, инструменти и материали с оглед осигуряване на авариен резерв. В това число влиза и доставка на специализирана механизация - високопроходими автомобили, автовишки, моторни шейни, както и АТВ за труднодостъпните райони.

През ноември в дружеството бяха предоставени допълнителни 12 броя високопроходими автомобила, а до края на декември ще бъдат доставени още 8. Дежурните екипи поддържат връзка с денонощно функциониращите два специализирани диспечерски центъра на EVN България за управление на електроразпределителната мрежа, откъдето се осъществява текущ контрол и мониторинг на съоръжения, съобщиха от пресцентъра.

С цел запазване уюта и комфорта на клиентите, дружеството няма да извършва планови ремонти дейности по съоръженията по време на официалните почивните дни. До края на годината такива ще бъдат извършвани само в краен случай при необходимост с цел гарантиране сигурността на доставките.

С оглед на струпването на няколко поредни почивни и неработни дни в края на месеца, EVN България е създала необходимата организация за отчитане на консумирана електроенергия през месец декември. В тази връзка консумацията на електроенергия за част от клиентите ще обхване по-кратък или по-дълъг период от 30 дни. Консумираната електроенергия през декември за някои клиенти ще бъде отчетена в последните работни дни на месеца, което ще включва и потреблението на електричество по време на коледните празници. Това е период, който се характеризира с традиционно повишена консумация на електроенергия, което предполага и по-висока стойност на месечната фактура.  

Както и досега, конкретна информация за продължителността на отчетния период за всеки клиент ще бъде указана в съответната фактура за електроенергия, заедно с количеството консумирана електроенергия, срока на следващо отчитане, срока на следващо плащане, както и телефонен номер за връзка.

На 22 декември 2012 г, събота, потребената енергия ще може да се заплаща в касовите салони на Български пощи ЕАД, основно в големите населени места. По време на останалите почивни дни клиентите на EVN България могат да използват всички безкасови начини за плащане, които дружеството предоставя, включително и новата модерна система за проверка и плащане на консумирана енергия ЕVN Онлайн плюс на интернет страницата на компанията.

Като поздравява всички свои клиенти с коледните празници EVN България напомня, че на тяхно разположение е денонощният телефонен център на дружеството, където те могат да се информират по различни въпроси или да сигнализират за проблеми със захранването:

ЕVN България
Телефонен Център 24 часа в денонощието
0700 1 0007 – телефон при аварии
0700 1 7777 – телефон за обща информация и справки
0700 10207 – телефон за автоматична проверка на сметка
еmail: info@evn.bg
www.evn.bg

Още новини