Начало Новини Актуално 75% от декларациите по ДДС са подадени електронно

75% от декларациите по ДДС са подадени електронно

Актуално
Стара Загора

Рекорден брой клиенти са преминали през Офиса за Обслужване на Националната агенция за приходите (НАП) в Стара Загора - средно между 300 и 400 човека на ден. До края на месец ноември салоните са посетени от над 123 700 човека. Най-често ползванaтa услугa за периода e подаване на данъчно-осигурителни декларации, потребена от 46 253 клиента.

Консултации и справки за здравно-осигурителния си статус са извършили 20 838 човека. За издаване и връчване на видове удостоверения, Офисът на НАП в Стара Загора е посетен от 16 475 клиента, а регистрация, промени и уведомления за трудови договори  са извършени от 15 436 души, съобщиха от пресцентъра.
На обявените в Интернет телефони за въпроси и сигнали към Офиса са се обадили 12 807 човека.
През годината тройно се е увеличил и броят на исканията от частни и държавни съдия изпълнители, сравнен със същия за 2009г. Служителите на НАП са обработили и подготвили справки с информация за над 15 700 лица, срещу които са приключили съдебни дела за непогасени в срок задължения.
Наред с получените на място услуги и консултации клиентите ни имат възможност да ползват и електронните услуги на НАП. Те покриват изцяло най-често изпращаните документи към Приходното ведомство, достъпни са 24 часа в денонощието, също са безплатни, като единствено условие е подаване на уведомление за ползването им и електронен подпис.
През месец ноември 75% от регистрираните по ДДС фирми в Областта са подали месечните си справки-декларации по Интернет. Това е най-ползваната електронна услуга, следвана от осигурителните декларации и уведомленията за трудови договори.
Надяваме се и ще се постараем с работата си и през новата година да предложим европейски стандарт и още по-бързо обслужване на клинетите на Националната агенция за приходите.

Още новини