Начало Новини Актуално 73 килограма хероин заловиха старозагорските антимафиоти

73 килограма хероин заловиха старозагорските антимафиоти

Актуално

Служителите на Борба с организираната престъпност в Стара Загора под ръководството на Окръжна прокуратура задържаха в ранните часове на 5 март край град Шипка организирана престъпна група от 5 души за трафик на 73 килограма хероин, разпределен в 146 пакета, обяви на пресконференция директорът на ОДМВР - Стара Загора комисар Алекси Алексиев. Той уточни, че наркотикът определено отива да трови деца в Европейския съюз.

Икономически портал на регион Стара Загора устонови, че първоначално е задържан Петър Христов, на 25 г. от Казанлък, който е управлявал лек автомобил Рено, в чийто фабрични кухини са открити 117 пакета хероин, а останалите - в частен дом в село Горно изворово. Задържани са 45-годният Янко Христов от село Енина с богато криминално досие и 28-годишният му племенник Ивайло Кирилов. Другите двама задържани се проверяват за съпричастност към групата.
Това е особено тежък случай, тъй като е налице изключителна степен на обществена опасност. Една доза от това наркотично вещество е от 20 милиграма, Т.е. касае се за голямо количество 300 000 дози, коментира окръжният прокурор на Стара Загора Константин Тачев.
Ако приемем, че 50% е чистотата на наркотичното вещество, по цени на съдебната система, където 1 грам е 120 лв., ориентировъчно сумата на заловеното количество е около 8,5 млн. лв., каза началникът на сектор БОП - Стара Загора главен инспектор Калин Явашев.
Тримата наркотрафиканти са задържани за 72 часа и ще им бъде поискана най-тежката мярка задържане под стража. Операцията е част от проведената в нощта срещу 5 март успешна полицейска акция на територията и на други дирекции.

 

хероин

хероин

хероин

Още новини