Начало Новини Актуално 72 фирми от Старозагорски регион дължат на бюджета 1,2 млн. лева

72 фирми от Старозагорски регион дължат на бюджета 1,2 млн. лева

Актуално
НАП - Стара Загора

Публичните изпълнители от НАП Стара Загора поканиха 72 фирми от Областта. Същите са пропуснали да внесат в бюджета данък добавена стойност и социални осигуровки за над 1,2 милиона лева. С повечето длъжници служителите на приходната агенция са провели разговори по телефона или са им изпратили e-mail, с цел напомняне за плащане на сумите, съобщиха от пресцентъра на приходната агенция в Стара Загора.

В случай, че до 7 дни след получаване на поканата, лицата натрупали задълженията не предприемат действия по плащането им, публичните изпълнители ще наложат законовите мерки по принудителното им събиране. Към момента прилаганите подходи за директна комуникация с длъжниците имат положителен ефект и в бюджета постъпват закъснелите плащания на ДДС и осигуровки.

Препоръчваме на всички наши клиенти, след получаване на покана за доброволно изпълнение или впоследствие и на запорно съобщение, да се свържат с посочения публичен изпълнител и да изберат възможност за погасяване на натрупаните задължения към бюджета.

Още новини