Начало Новини Актуално 706 000 лева струват ремонтите на старозагорските училища

706 000 лева струват ремонтите на старозагорските училища

Актуално
Ромен Ролан

706 000 лева от Бюджета на Община Стара Загора са изразходвани през това лято за ремонт на общински учебни заведения, уточни за медията ни Пенка Чавдарова, началник на отдел "Образование, младежки дейности и спорт". Ремонтирани са три детски градини - ОДЗ No 1 "Звънче", "СДГ No 24 "Радост", ЦДГ No 25 "Ален мак".

В чисто ново училище ще влязат учениците на ОУ "Кольо Ганчев", за което са похарчени 238 000 лева. Частични ремонти се извършиха и в IХ ОУ "В.Ханчев", СОУ "Максим Горки", СОУ "Христо Смирненски", СОУ "Железник", ОУ "Георги Райчев" и др.

До края на месеца ще приключи закъснелият ремонт на ЦДГ No 58, който започна едва в началото на септември. Поради липса на средства ремонтните работи в Гимназия "Христо Ботев" и VII ОУ "Метрополит Методий Кусев" започнаха едва на 12 септември, т.е. три дни преди началото на учебната година. Поправянето на пукната западна стена няма да пречи на учебния процес, уверяват строителите, пише вестник Старозагорски новини.

Не е започнал ремонтът на кухните в СОУ "Максим Горки", ГПЧЕ "Ромен Ролан" и Търговската гимназия, както и в детските градини No 10 "Светлина" и No 24 "Радост", за които има предписание от Областната дирекция по безопасност на храните. Необходимите над 100 000 лева за изпълнение се гласуваха на извънредното заседание на Общинския съвет, проведено на 31 август.

Предстои ремонт на физкултурния салон на IХ ОУ "Веселин Ханчев" и на Плувния басейн.

Още новини