Начало Новини Актуално 700 синдикалисти от област Стара Загора тръгват за София

700 синдикалисти от област Стара Загора тръгват за София

Актуално

Повече от 15 хиляди души подкрепиха с подписите си исканията на КНСБ за оттегляне на предложените от правителството промени в Кодекса за социално осигуряване, съобщи Иванка Данаилова, председател на Регионалния съвет на синдиката. По-голямата част от тях - около 13 хиляди, са събрани в синдикалните организации по места, а останалите - в пунктовете на открито.

Най-много - 4900 подписа, са събрани в Казанлък.
"Доволни сме от активността на гражданите и нашите членове. Сега насочваме усилията си към организацията на участието ни в национален протестен митинг на 7 октомври в София", каза Данаилова. По предварителни данни от региона ще се включат най-малко 700 души. Освен организирано с автобуси, ще има и пътуващи със собствен транспорт и БДЖ.
"НЕ на пенсионна и здравна реформа, орязващи права" е мотото на националния протест утре. Шествието ще тръгне от централата на КНСБ на площад "Македония". Пред Министерството на здравеопазването на площад "Света неделя" No 5 ще се проведе митинг за връчване на декларация от Федерацията на синдикатите в здравеопазването срещу здравната реформа, с която драстично се орязват правата на пациентите и работещите в здравеопазването. Следващият митинг е пред сградата на Министерския съвет на бул. "Княз Александър Дондуков" No 1, на който ще се връчи декларация от ръководството на КНСБ срещу предлаганите от кабинета пенсионна и здравна реформа. Кулминацията е националният митинг, който започва от 12.40 часа на площад "Народно събрание".

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини