Начало Новини Актуално 62-ма военнослужещи от Тунджанската бригада ще прочистват край Петолъчката

62-ма военнослужещи от Тунджанската бригада ще прочистват край Петолъчката

Актуално

От днес 62-ма военнослужещи със 7 единици техника от Втора Тунджанска лека пехотна бригада - Стара Загора, ще участват в прочистването на взривени остатъци и невзривени боеприпаси край Петолъчката. До 29 юни т.г. те ще действат на територията от външната страна на Производствено-складова база за боеприпаси Стралджа - Мараш в радиус до 3 километра от мястото на инцидента.

Създадени са групи за управление и контрол, за визуално претърсване и маркиране на открити боеприпаси, и групи за тяхното неутрализиране. Това съобщиха за медията ни от командването на бригадата.

По данни на Министерството на отбраната, общо 140 военнослужещи от различни формирования на Сухопътни войски ще разчистват района на взривените складове на Берета трейдинг. Офицери от Съвместното командване на силите ще осъществяват връзка и взаимодействие с местната власт за приоритизиране на местата, които ще се прочистват. Те ще разясняват на жителите на населените места действията на военнослужещите и ще обясняват какво трябва да се предприема при откриване на невзривени боеприпаси или взривни остатъци. Ротацията на личния състав ще се извършва на две седмици.

Създадена е организация за оказване помощ на държавната и местната администрация за ликвидирането на последствията от взрива.

Информация: вестник Старозагорски новини

Още новини