Начало Новини Актуално 62 акта за данъчни нарушения съставиха от офиса на НАП - Стара Загора

62 акта за данъчни нарушения съставиха от офиса на НАП - Стара Загора

Актуално
Данъчни проверки

211 са проверените търговски обекти през най-активния летен период от инспекторите на Националната агенция за приходите (НАП) - Стара Загора. 62 са съставените актове за констатирани нарушения по данъчното и осигурително законодателство.

В масовият случай органите по приходите не са получили касова бележка след направена контролна покупка, а в част от обектите е отчетено несъответствие между касовата наличност и оборота от фискалното устройство.

Инспекторите проверяват и дали заетият персонал има регистрирани трудови договори и дали са подавани в срок осигурителни декларации за лицата.

При съмнения за укриване на данъци и други факти ощетяващи фиска, на рисковите за бюджета фирми ще бъдат възложени ревизии, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора.

Наблюденията в заведения на закрито, нощни клубове, механи кафенета и други ще продължат до края летния сезон и ще завършат със засичане на счетоводните документи на търговците.

От агенцията припомнят отново, че законоустановеният срок в наредбата за фискалните устройства изисква всички аптеки и дрогерии да осигурят дистанционна връзка с НАП до 31 август 2011г. Търгуващите със зърно и зърнени култури, регистрирани по ДДС, също имат срок – до края на ноември 2011г. За всички останали търговци регистрирани по ДДС, срокът за свързване на касовите апарати с НАП е 31 март 2012г. Всеки търговец може да провери дали моделът на притежаваното фискално устройства подлежи на доработка, за да отговори на изискванията на наредбата за фискалните устройства. На интернет страницата на НАП-www.nap.bg, в „Свържете касовите си апарати с НАП”, всеки заинтересован може да направи необходимата справка за притежавания от него касов апарат.

За пореден път насочваме вниманието на гражданите, при закупуване на стока или услуга да изискват винаги касова бележка. При отказ или получаване на служебен вместо фискален бон, лицата могат да подадат своя сигнал на информационния телефон на НАП: 0700 18 700 на стойността на един градски разговор, добавиха от НАП.

Още новини