Начало Новини Актуално 600 метра бракониерски мрежи са иззети от язовирите Студен кладенец и Копринка

600 метра бракониерски мрежи са иззети от язовирите Студен кладенец и Копринка

Актуално
Бракониерски мрежи

Проверка на яз. Копринка са извършили инспектори от сектор Рибарство и контрол на Изпълнителна агенция Рибарство и аквакултури (ИАРА) - Стара Загора. Инспекторите са открили и извадили от язовира 300 метра бракониерски мрежи. Мрежите са били в работно положение в местността Семитлерският ръкав.

В тях е имало уловена около 40 кг риба, предимно каракуда, която е освободена и върната във водата. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител, съобщиха от пресцентъра на ИАРА.

По сигнал от любители риболовци, инспектори от сектор Рибарство и контрол на (ИАРА) - Кърджали съвместно със служители на Жандармерия Кърджали са извършили проверка на язовир Студен кладенец. При проверката на язовира са открити и извадени общо 300 метра бракониерски мрежи. 150 метра са извадени, край еленовото стопанство, а останалите 150 метра мрежи край село Широко поле. Мрежите са конфискувани и е съставен констативен протокол срещу неизвестен извършител.  В мрежите е нямало уловена риба, тъй като инспекторите на ИАРА своевременно са реагирали на сигнала и мрежите са иззети непосредствено след пускането им в язовира.

Още новини