Начало Новини Актуално 60 000 лв. месечно влизат в бюджета на Стара Загора от глоби и такси за паркиране

60 000 лв. месечно влизат в бюджета на Стара Загора от глоби и такси за паркиране

Актуално

Паякът в Стара Загора вече работи без почивка и на две смени, съобщи зам.-кметът Белчо Белчев. Доскоро автомобилът бе само дневна - вдигаше автомобили-нарушители до 17.30 ч. и почиваше в рамките на 1 час на обяд. Вече екипите, които го обслужват, са два, обясни Бончо Балабанов, началник звено Общинска охрана.

Също на две смени и 2 на брой са и автомобилите, които слагат скоби по колите, уточни той.
В районите на зелената зона с платено паркиране в Стара Загора има поставени общо 31 автомата. Средно постъпленията в тях месечно са около 40 000 лв. А общата сума, която постъпва в общинската хазна от такси и глоби за неправилно паркиране, е от порядъка на 60 000 лв. През отпускарските сезони сумата леко намалява, а с настъпването на есента се увеличава. Най-много нарушители имало по улиците Св. княз Борис, Цар Симеон Велики - западно от Х. Д. Асенов до Отец Паисий, в района на ДСК и сградата на Пожарната, пише вестник Национална бизнес поща.
След 5 октомври общинското ръководство ще обсъжда вариант за въвеждане на SMS паркиране в Стара Загора. На последното заседание на Общинската комисия по безопасност бе направена презентация на системата. Паркоместата в Стара Загора са 420, трябва да се изготви проект и да ни бъде казано колко ще струва въвеждането на системата. Едва след финансовия анализ ръководството ще вземе решение, каза Белчо Белчев.

Още новини