Начало Новини Актуално 53 проекта за подобряване на обществената и социална инфраструктура ще се финансират по Красива България през 2021 г.

53 проекта за подобряване на обществената и социална инфраструктура ще се финансират по Красива България през 2021 г.

Актуално

53 проектни предложения са одобрени за финансиране през тази година по Проект Красива България на Министерство на труда и социалната политика.

Проектите са за подобряване на обществената среда и социалната инфраструктура. От тях 51 са на общини, а 2 са трети страни (Държавна агенция Архиви - Велико Търново и Технически университет Габрово). С реализирането им ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, училища, административни сгради, здравни, спортни и социални обекти, културни домове и читалища.

Общата стойност на одобрените проекти е 11,9 млн. лв. От тях 5 млн. лв. са осигурени по Проект Красива България, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Очаква се при изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети най-малко 625 лица, от които най-малко 235 регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на Проект Красива България ще бъдат проведени и 20 квалификационни курса, които ще спомогнат за обучението и за последващата успешна реализация на пазара на труда на над 230 незаети лица.

Още новини