Начало Новини Актуално 50 проекта по САПАРД няма да бъдат разплатени заради нарушения

50 проекта по САПАРД няма да бъдат разплатени заради нарушения

Актуално

Агенция САПАРД в Държавен фонд Земеделие няма да възстанови субсидията по САПАРД на около 50 общински проекта заради нарушения. Това заяви изпълнителният директор на фонда Калина Илиева. Останалите 53 общински проекта по САПАРД ще бъдат разплатени. Гледането на оставащите за плащане проекти се движи по график, каза Илиева.

60 проекта на обща стойност около 13 млн. лв. по САПАРД вече са разплатени. Остават за плащане 190 проекта, обяви econ.bg, като се позовава на Агенция Фокус.
По 151 проекта на стойност 49 млн. лв., платени с национални пари с решение на Министерски съвет от март миналата година, вече са възстановени на ДФЗ от националния фонд във финансовото министерство. Средствата са били взети от националното съфинансиране за Програмата за развитие на селските райони и ЕК ги е възстановила.
В ДФ Земеделие подписаха първите проекти по Програмата за развитие на селските райони за горския сектор. Проектите са 38 на обща стойност 3 млн. лева по двете мерки - 223 и 226. С част от средствата ще бъдат залесени 9877 декара опожарени гори. На 1 декар ще се залесяват по 500 фиданки.
Калина Илиева обясни, че по мерките могат да кандидатстват държавни горски стопанства и лесничейства, както и общини. Четири от подписаните днес проекти са именно на местната власт.

Още новини