Начало Новини Актуално 50% намаление на разходите за бизнес e-mail предлага VIVACOM

50% намаление на разходите за бизнес e-mail предлага VIVACOM

Актуално

Професионално решение за управление на e-mail комуникация, календари, и информация за контакти, достъпно от практически всяко място, по всяко време и от всякакво устройство започва да предлага VIVACOM от началото на декември. Услугата носи името VivaMail и се базира на платформата на Microsoft Communication Services.

Според данни на софтуерния гигант от вече внедрени такива решения на световния пазар приложението ще намали над 50% разходите за e-mail комуникация на малкия и среден бизнес.
VivaMail обединява в един пакет три взаимно допълващи се услуги – професионален e-mail хостинг, мобилен e-mail и достъп до мобилен интернет. Основните предимства на услугата са премахването на нуждата от първоначални инвестиции от страна на бизнеса в хардуер и софтуер за управление на мейл комуникациите си, както и липсата на последващи разходи за тяхната поддръжка. Това прави компаниите по-гъвкави и намалява общите им разходи за комуникации, съобщиха от пресцентъра на компанията.
В допълнение VivaMail тръгва на пазара с ниска месечна такса и включен пакет с данни, който за разлика от всички останали подобни услуги на пазара може да се използва както за e-mail кореспонденция, така и за достъп до интернет през мобилния телефон. Пакетите са с месечни цени от 15 до 30 лв. и включват до 1000 МВ трафик. Другата отличителна черта на VivaMail е фактът, че платформата е съвместима с практически всички смартфони, които се продават в момента на пазара, а не се базира на едно единствено устройство.
Колкото и нелогично да звучи при наличието на добре развита бизнес комуникация в България само 55 хиляди са хората, които имат мобилен достъп до служебния си мейл. От тях само във VIVACOM сме над 4000 човека. Вярваме, че платформата и условията, които предлага VivaMail ще удвоят тази цифра за по-малко от 3 години, прогнозира търговският директор на телекома Александър Димитров. С VivaMail компаниите ще могат да се фокусират изцяло върху бизнеса си вместо върху управление на e-mail инфраструктурата си”, допълва още той.
VIVACOM е един от най-иновативните телеком оператори, с които работим в Европа и притежава една от най-развитите мрежи в България. Партньорството ни се базира на предоставянето на софтуер и услуги от Майкрософт, за да могат VIVACOM да създават и предлагат високо конкурентни решения на широката база от техни потребители, обяснява Павлос Кириаку, Мениджър Стратегически партньорства за Майкрософт Централна и Източна Европа. Добре развитата мрежа на телекома ни позволи да работим с тях, в сътрудничесто със Central Europe on Demand, регионалния ни партньор за хостинг инфраструктура, за да предложим Microsoft Hosted Exchange, предназначен за бизнес потребители. Новата услуга предлага на бизнеса богат избор от нови модерни възможности за подобряване на продуктивността и комуникациите, дори извън офиса, допълва той.
С VivaMail клиентът получава достъп до служебната си поща и своите контакти по всяко време през мобилния си телефон, Microsoft Оutlook или уеб браузер. Благодарение на push e-mail технологията бизнесът получава своята електронна кореспонденция в реално време директно на мобилния си телефон, докато е в движение, по същия начин, по който я получава и на своя компютър. Microsoft-базираната платформа позволява да се преглеждат всякакъв вид прикачени към съобщенията файлове като Microsoft Word (DOC), Excel (XLS), Power Point (PPT), Adobe (PDF), а също и изображения (JPG, GIF, BMP) и други. Календарът, задачите, списъкът с контактите и бележките са автоматично синхронизирани между компютъра и телефона.
Услугата се отличава с лесна администрация и настройки на пощенските кутии и дава възможност за виртуалното им управление, затова не е необходимо компаниите да използват своите ИТ специалисти за поддържането на тези функции и освобождават ресурс за развитието на по-важни за тях бизнес проекти. Към ниската месечна такса се прибавя и по-ниската цена на МВ, след изчерпване на включените в пакета данни. VivaMail се отличава с надеждна защита срещу спам и зловреден софтуер и има денонощна поддръжка на телефон 123. Единственото условие за използване на услугата е клиентите да използват СИМ карти с бизнес планове на VIVACOM.

Още новини