Начало Новини Актуално 50 години от създаването на Пожарната служба към ТЕЦ Марица изток 2

50 години от създаването на Пожарната служба към ТЕЦ Марица изток 2

Актуално

Picture10061Областният управител инж. Георги Ранов и зам. областният управител Мариана Кръстева присъстваха днес на празника по случай 50-ата годишнина от създаването на Пожарната служба към ТЕЦ Марица изток 2. Гости на събитието бяха и главен комисар Николай Николов, директор на ГД ПБЗН, Илко Желязков, председател на Съвета на директорите на централата, изпълнителният директор инж. Живко Динчев.  Инж. Ранов отправи поздравление към огнеборците от Пожарната служба. Радостен съм да съм сред вас. 50-годишният юбилей е безспорен повод за гордост и самочувствие.

 Вече половин век вие се грижите за спокойствието и сигурността на най-голямата централа на Балканския полуостров, която е от стратегическа важност за българската енергетика. Благодаря ви за вашата самоотвержена работа, за смелостта, за отговорността, за това, че не пестите сили и енергия и неизменно сте на своя пост, заяви областният управител.

Поздрав към състава на Пожарната отправи и главен комисар Николов. Комисар Стоян Колев, директор на РД ПБЗН, Стара Загора, връчи грамоти на отличили се по време на работата си служители от Пожарната към ТЕЦ 2.

След това гостите разгледаха сградата на Пожарната, която е реновирана и е в много добро състояние. Разполага с добре оборудвани помещения за обучение и почивка на пожарникарите и с фитнес зала. В момента в Пожарната служба към ТЕЦ-а работят 50 души.

 

 

 

Още новини