Начало Новини Актуално 49 милиона лева укрити данъци и осигуровки разкриха данъчните

49 милиона лева укрити данъци и осигуровки разкриха данъчните

Актуално

Данъчни и осигурителни измами за над 48 млн. лв. предотвратиха инспекторите по приходите от Офиса на НАП в Стара Загора. От началото на годината до сега те са приключили 418 ревизии. Девет са ревизираните фирми с установени укрити данъчноосигурителни задължения за над 1 млн. лв., а други 85 имат ревизионни актове за над 100 000 лв. всяка.

По искане на прокуратурата са извършени 13 ревизии на лица и фирми, нанесли щети на бюджета за над 1.5 млн.лв.
До края на ноември данъчните инспектори са установили 41.8 млн.лв. недеклариран и неначислен данък добавена стойност (ДДС).

Недекларираният и съответно неплатен корпоративен данък е в размер на 6 милиона лева.
Най-сериозни са нарушенията от търговците на едро. Приключилите 58 ревизии са с допълнително установени задължения в размер над 11.7 милиона лева. Търговци на дребно са се опитали да укрият данък-печалба, ДДС и осигуровки в размер на над 6.2 милиона лева.
Предотвратени са опити за измама на фиска и в рисковия бранш строителство. 51 от ревизираните фирми са укрили данъци за 8.9 милиона лева. За същия период осем търговци на горива са нанесли щети на бюджета за 2.6 милиона лева от спестен ДДС.
И към момента продължават активната селекция и наблюдения над фирми от рисковите браншове, съобщават от офиса на НАП в Стара Загора. С действията си и предприеманите мерки органите по приходите ще бъдат безкомпромисни към всеки опит за данъчни измами.

 

Още новини