Начало Новини Актуално 43 формации за вота наесен регистрира ОИК - Казанлък

43 формации за вота наесен регистрира ОИК - Казанлък

Актуално

43 партии, коалиции, инициативни комитети и местни коалиции са регистрирани в Общинската избирателна комисия в Казанлък за участие в местния вот наесен. Това съобщи председателката на комисията Иванка Русенова.

Сред регистрираните има и появили се за първи път структури на ПП "Средна европейска класа" и Местна коалиция "За гражданско управление" на сегашния кмет на общината Стефан Дамянов.
39 от формациите са заявили, че ще регистрират листа за съветници, 35 ще регистрират кметове на населени места, 27 са декларирали, че ще издигат и кмет на община Казанлък, пише вестник Старозагорски новини.
С решение на ЦИК No 572 от 29 август тази година са отменени изцяло решенията с номера 24, 25 и 26 на ОИК в Казанлък от 24 август за регистрация на ПП "Вяра, морал, родолюбие, отговорност - Национален идеал за единство" - ВМРО-НИЕ, за участие в изборите за общински съветници, кмет на община и кметове на кметства в община Казанлък. Решението на ЦИК задължава местната ОИК да даде указания на представляващата партия в 3-дневен срок да отстрани констатираните непълноти. Решението е окончателно и не подлежи на обжалване. Решението на ЦИК е вследствие на постъпила жалба от 26 август от Карлос Арналдо Контрера, пълномощник на ПП "ВМРО - Българско национално движение".
Според Иванка Русенова вече са дадени нужните указания на представителите на "Вяра, морал, родолюбие, отговорност - Национален идеал за единство" за отстраняване на нередностите.

Още новини