Начало Новини Актуално 4 месеца затвор заради подкуп с пуйка, зелка и 20 лева

4 месеца затвор заради подкуп с пуйка, зелка и 20 лева

Актуално

Състав на Окръжния съд в Стара Загора прати зад решетките за четири месеца шофьор, който при проверка на пътя е отказал да бъде тестван за алкохол и искал да подкупи пътен полицай с банкнота от 20 лв., с пуйка и със зелка.

Присъдата срещу 50-годишния Димитър Гюров, който е родом от Пирдоп, е наложена на 17 ноември.
Тогава мъжът е признат за виновен в това, че на 28 юни тази година около 21:55 часа на автомагистрала „Тракия“ в землището на село Оризово до бензиностанция „OMV“ е предложил на младши автоконтрольор подкуп  – банкнота от 20 лв., един брой пуйка и зелка, всичко на стойност 41.60 лв.
Шофьорът искал да даде рушвета, като за сметка на него пътният полицай трябвало да не го тества за алкохол.
Вместо обаче да се възползва от направената оферта за пари и продукти на спрения шофьор, проверяващият отказал.

Така на Гюров се наложи да отговаря пред Темида по обвинение за престъпление по чл. 304 от НК, а само преди няколко дни съдът наложи присъдата на нарушителя -  „лишаване от свобода“ за срок от четири месеца при първоначален строг режим.
До ефективното наказание се стигна, тъй като жителят на Пирдоп стана подсъдим в Стара Загора заради подкупа в изпитателния срок на предходно условно осъждане и няма как да му се размине влизането зад решетките.
Предишното осъждане на Велков е за шофиране след употреба на алкохол. То е наложено на 15.08.2008 година от Районния съд в Пирдоп.
Присъдата на Окръжния съд в Стара Загора подлежи на обжалване и протестиране в 15-дневен срок пред Апелативния съд в Пловдив.  
Магистратите определиха още мъжът да заплати съдебните и деловодни разноски по делото, които са в размер на 40 лв.

Инфорвмация: вестник Новината

Още новини