Начало Новини Актуално 32 млн. лв. за реклама на българския туризъм

32 млн. лв. за реклама на българския туризъм

Актуално
Стара Загора

Националният бюджет за туристическа реклама през 2011 г. е 8 млн. лева. Освен тях, за тази дейност по линия на ОП Регионално развитие са заделени още 26 261 075 лв. Това стана ясно по време на днешното заседание на Националния съвет по туризъм в Министерство на икономиката, енергетиката и туризма (МИЕТ), което прие годишната програма за национална туристическа реклама за 2011 г.

В заседанието участваха министърът на икономиката, енергетиката и туризма Трайчо Трайков, зам.-министър Иво Маринов, зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройство Лиляна Павлова, експерти от други министерства, както и  представители на туристическия бранш, съобщиха от пресцентъра на МИЕТ.
През следващата година България ще участва на част от най-престижните международни изложения  - тези в Берлин, Москва, Лондон и Киев, както и на още 31 международни изложения с информационни щандове. МИЕТ ще участва и на 8 национални туристически борси. Това са Международна туристическа борса  Ваканция и СПА Експо 2011 – София, Международна туристическа борса Културен туризъм – Велико Търново, Регионална контактна туристическа борса По пътя на слънцето, Туристическа борса Вашата ваканция - Бургас Туристическа борса Уикенд туризъм – Русе, Черноморски туристически форум – Варна, Туристическа борса Планините на България – гостоприемство на четири сезона – Смолян и Фестивал на устойчивия туризъм и здравословното хранене Зелени дни. По предложение на председателя на Асоциацията за алтернативен туризъм Любомир Попйорданов в годишната программа залегна и участие в специализираното изложение за екотуризъм във Франция. 
По предложение на МИЕТ ще бъде сформирана работна група по маркетинг към Националния съвет по туризъм. Тя трябва да консултира съвета при взимането на маркетингови решения в областта на национална реклама на чуждестранни пазари и на вътрешния пазар. В групата ще участват експерти от Министерството на икономиката, енергетиката и туризма и от браншовите организации в туризма.

Още новини