Начало Новини Актуално 30 румънци прекараха една нощ в автобус край Стара Загора

30 румънци прекараха една нощ в автобус край Стара Загора

Актуално

Автобус с 30 пътници - румънски граждани, пътуващи от Турция за Румъния, е бил блокиран от снега на пътя София - Бургас край село Ветрен - община Мъглиж. Сигналът е бил подаден на тел.112 още в нощта на 7 февруари. Аварийна кола и микробус на "Гражданска защита" са били изпратени на мястото на инцидента и на румънските граждани им е било предложено да бъдат откарани в най-близкия хотел, но те отказали. Вечерта румънците прекарали в автобуса.

На мястото на инцидента беше областният управител Йордан Николов. Той е помогнал с осигуряването на кран от старозагорската фирма "Строител ВД", който около 15 часа е успял да изкара автобуса от преспите.
Зам.-областният управител Димитър Драчев пък е съдействал за освобождаването на пътния участък между Гурково и Нова Загора, който е бил блокиран от два аварирали ТИР-а, пише вестник Старозагорски новини.
Във връзка със затруднената пътна обстановка в региона вчера Йордан Николов и заместниците му са направили обиколка по проходите "Хаинбоаз" и "Шипка", за да се запознаят на място със ситуацията и да съдействат за нормализирането й.

Още новини