Начало Новини Актуално 244 нови фирми показват изделията си на Есенния панаир в Пловдив

244 нови фирми показват изделията си на Есенния панаир в Пловдив

Актуално
панаир Пловдив

244 фирми, сред които 150 чуждестранни, ще се представят за първи път на предстоящия Международен технически панаир. Той се открива на 26 септември и ще приема посетители до 1 октомври. Други 108 компании се завръщат след краткотрайно прекъсване на участието си заради кризата.

Това стана ясно на пресконференция в Международен панаир Пловдив, който организира най-голямото изложение за инвестиционни стоки в Югоизточна Европа.
Големият брой нови и завърнали се изложители е резултат от усилията ни да предоставим по-атрактивни условия за участие, обясни изпълнителният директор на панаира Богомил Бонев. Според заявките, може да се очаква и рекорд по сделки, добави той.

884 директни изложители и 590 представени фирми от общо 44 държави ще се включат в Еесен 2011, по предварителни данни. Чуждестранните експозиции са по-големи по размери в сравнение с миналата година като ръстът на ангажираните покрити изложбени площи е 23%. Над 80 новости, от които 31 световни и 12 европейски, ще бъдат показани на 67-ото издание на Международния технически панаир, пише вестник Национална бизнес поща.

Страна партньор е Русия, нейното присъствие е много авторитетно и много важно за българския бизнес, подчерта Богомил Бонев. Опитът на България и Русия в разработването на модерни технологии и продукти ще бъде във фокуса на Иновационния форум, който ще се проведе на 26 и 27 септември.
Акцент на Есен 2011 е зеленият бизнес. На него е посветен и Денят на зелената енергия, който се организира за първи път от Енергийна агенция - Пловдив и панаира на 28 септември. Ще бъдат обсъдени проблемите с качеството на въздуха в 30 града у нас, възможностите за въвеждане на по-чисто отопление и по-чист транспорт, промените в климата и свързаните с тях предизвикателства, обясни Клементина Хаджиева, експерт в агенцията.
Три електрически коли, които вече са в серийно производство, ще бъдат изненадата на Автомобилен салон Пловдив, където посетителите ще видят 175 експоната, съобщи Стефан Хаджиниколов, изпълнителен директор на Асоциацията на автомобилните производители и техните оторизирани представители у нас, която е съорганизатор на изложбата. Пазарът започва да се съживява, ръстът е 21%, очакваме да приключим годината с 24 000 продадени автомобила, добави той. Изложението в Пловдив е най-доброто място в България за реализиране на подобни амбиции, а форумът предлага възможност за няколко часа да се видят всички новости и да се направи добър избор, коментира Хаджиниколов и припомни, че ще има общо 26 новости, сред които и 12 премиери за България.
Посетителите специалисти на Есен 2011 ще могат да се запознаят с най-новите технологии, машини и оборудване по щандовете на десетте международни изложби: Акватех (за технологии и управление на водите), Аутотех (за транспорт и авто сервизно оборудване), Елтех (за електроника и електротехника), Енеко (за енергетика и екология), Инфотех (за информационни технологии), Машиностроене, Стройтех (за строителни материали, машини и технологии), Химия, Интермин експо (за минна индустрия) и Автомобилен салон Пловдив.
Близо 50 събития - конференции, семинари, презентации, бизнес форуми, консултации и дискусии, са предвидени в деловата програма на Международния технически панаир.

Още новини