Начало Новини Актуално 24 брокери на недвижими имоти от Стара Загора получиха европейски сертификати

24 брокери на недвижими имоти от Стара Загора получиха европейски сертификати

Актуално

400 брокери на недвижими имоти от цялата страна са включени в проект за повишаване на ключовите компетенции по своята професия. 24 от тях са членове на Регионалното сдружение Недвижими имоти в Стара Загора и представляват 13 агенции. Проектът е финансиран по оперативна програма Развитие на човешките ресурси и се осъществява от Националното сдружение Недвижими имоти и МТСП.

Обучението стартира през 2Q08 г. и ще приключи през 2010. В края на изтеклата седмица 24-мата старозагорски брокери успешно преминаха 6-те модула на обучението, което се проведе в Пловдив, пише вестник Национална бизнес поща. В продължение на 180 учебни часа те слушаха лекции по брокерски техники, за правните аспекти на недвижимата собственост, същността на кадастъра и имотната регистрация, за пазара на недвижими имоти и други. Лектори по време на обучението бяха преподаватели от ВИАС, от Варненския свободен университет, данъчни инспектори, психолози, нотариуси и други изявени специалисти.
Особено полезни за мен бяха лекциите относно кадастъра и работата с кадастрални карти, сподели Силвия Сизова, управител на агенция за недвижими имоти Глория. Като най-полезни знания, добити по време на обучението, брокерите определиха занятията по счетоводно отчитане на агенциите пред данъчните власти.
24-те старозагорски брокери получиха удостоверения за успешно участие в обучението. Важно е постоянно да се обучаваме, защото законодателството непрекъснато се променя и развива, каза председателят на регионалното сдружение Недвижими имоти в Стара Загора Николай Досев, собственик на агенция за недвижими имоти Досев. През следващите дни старозагорското сдружение, в което членуват 27 агенции, ще избере помощна комисия по етика, която ще разглежда сигналите на граждани за извършени нередности.

Още новини