Начало Новини Актуално 23 000 нарушители по пътищата са уловили старозагорските камери по пътищата. Около 10 000 останат без книжки

23 000 нарушители по пътищата са уловили старозагорските камери по пътищата. Около 10 000 останат без книжки

Актуално

От февруари до сега двете стационарни камери, дебнещи за превишена с над 30 километра скорост в Старозагорска област, са засекли 23 000 нарушители, информираха от пресцентъра на ОД на МВР. 9306 от тях вече са известени, че остават без свидетелство за управление от един до два месеца.

Те ще трябва да платят глоба, част от останалите са в процес на придвижване на документацията, а около 10 000 все още не знаят, че са нарушили закона и ще трябва да отговарят за това.

Най-вероятно те ще научат за санкциите си през м. септември, заедно с още близо 140 000 шофьори от страната, пише вестник Старозагорски новини.
От пресцентъра уточниха, че забавянето се получава от тромавата процедура. Установявало се кой е управлявал колата, издирвал се, връчвал му се актът, чакало се наказателното постановление. Така на практика, ако даден водач на МПС е нарушил закона в началото на лятото, изненадата идвала наесен. Тези пък, които по-късно са карали с превишена скорост, могат да бъдат сюрпризирани по Коледа. Със задна дата щели да бъдат санкционирани в собствените си страни и засечените чуждестранни водачи, които в Старозагорско били около 400.
Двете стационарни камери се поставят най-често по пътя за Бургас, в района на станалото печално известно с тежките си инциденти с. Подслон, и по пътя за Казанлък. Има обаче изградени още 4 кутии, където апаратурата се мести при нужда. Освен стационарните, Пътна полиция разполага и с мобилни станции, които се монтират на необозначени леки автомобили.

Още новини