Начало Новини Актуално 21 млн. лева са предвидени за парламентарните избори

21 млн. лева са предвидени за парламентарните избори

Актуално

21 млн. лева парламентарни избориПравителството в оставка прие план-сметката за разходите по подготовката и произвеждането на избори за народни представители през 2013 г. Тя е за 21 млн. лева, които са предвидени в централния бюджет. На Централната избирателна комисия и на Министерския съвет за организационно-техническа подготовка на изборите ще бъдат предоставени съответно 3 250 000 лева и 13 120 000 лева.

Средствата за ЦИК са за възнаграждения на членовете й, на сътрудниците по граждански и трудови договори, за материално-техническо осигуряване на дейността на комисията, за обработка на данните от гласуването и за разяснителна кампания, а тези по бюджета на МС – за възнаграждения на членовете на районните и на секционните избирателни комисии и за логистично осигуряване на изборния процес от администрациите на централно и местно ниво.

За изготвяне и отпечатване на изборните списъци ГД ГРАО на МРРБ ще получи 700 000 лева. За охрана по бюджета на МВР са планирани 3,3 млн. лева, разходите на МВнР са разчетени на 550 000 лева, а на министерствата на отбраната и на образованието, младежта и науката – по 40 хил. лева.

Още новини