Начало Новини Актуално 20 малки или средни предприятия могат да получат помощ чрез проект на БТПП за мерки за енергийна ефективност

20 малки или средни предприятия могат да получат помощ чрез проект на БТПП за мерки за енергийна ефективност

Актуално

От началото на 2023 г. Българската търговско-промишлена палата започна изпълнението на проект EnergyEfficiency4SMEs. Фокусът на проекта е насочен съм секторите: хранително-вкусова промишленост, производство на метални изделия, ресторантьорство и хотелиерство.

Сред основните дейности по проекта са: 

  • извършване на частични енергийни обследвания на МСП за сметка на проекта;
  • изготвяне на препоръки за подобряване на енергийната ефективност на МСП.

20 малки или средни предприятия ще се ползват с приоритет при осъществяване на обследванията и изготвяне на препоръките.

Предприемачи, които имат интерес към изброените по-горе дейности, могат да попълнят анкетата (в линка по-долу). Анкетата е на английски език, въпросите са свързани с това дали в предприятието са използвани енергийно-ефективни мерки, какви спестявания на енергия има, дали са подменяни съоръжения, за да оптимизиране на енергийните индикатори и т.н.

Линк към анкетата:

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSe0_NOiJscYrHVAAzGLRaKE3DC7PJOivP_zcvQRAmlSyiBGJg/viewform

 

За допълнителна информация: Дирекция Европейска интеграция и проекти, БТПП, 02/8117556; е-mail: projects2@bcci.bg

* Проектът е финансиран по програма LIFE. Водещият партньор е ЕВРОПАЛАТИ. В консорциума участват 24 търговски палати и енергийни агенции от Австрия, Белгия, България, Германия, Естония, Испания, Италия, Кипър, Малта и Франция.

Още новини