Начало Новини Актуално 19 бутилки с Коктейл Молотов откриха в частен дом

19 бутилки с Коктейл Молотов откриха в частен дом

Актуално

Деветнайсет стъклени бутилки с вместимост от 500 милилитра и надпис "Внимание силно запалително - отровно" са иззети от дома на 54-годишния И.Й. в казанлъшкия квартал "Васил Левски" на 18 август. Бутилките, чиeто фабрично производство е спряно преди около 15 години, са със закрепени към тях метални тръбички и запалки.

Според специалисти от полицията, става въпрос за добре познатия "Коктейл Молотов". Две от тези бутилки могат да причинят щети колкото 400-грамова пресовка тротил. При обиска в жилището е открита и една пресовка, 13 патрона калибър 7.62 х 54, електрокапсул-възпламенител, множество части за огнестрелно оръжие, електрически металотърсач и два приклада за пушки, пише вестник Старозагорски новини.
От пресцентъра на ОД на МВР уточняват, че И.Й. не е криминално проявен и че няма данни да е използвал възпламенителния коктейл. По неофициална информация, той е бивш военен и се предполага, че бутилките, намерени в дома му, са били изнасяни от военни поделения. По случая е образувано досъдебно производство.

Още новини