Начало Новини Актуално 182 фирми от Старозагорска област дължат 3,2 млн. лв. ДДС

182 фирми от Старозагорска област дължат 3,2 млн. лв. ДДС

Актуално
Фирми от Стара Загора дължат ДДС

Публичните изпълнители от Националната агенция за приходите - Стара Загора (НАП) уведомяват 182 фирми и еднолични търговци от региона. Същите са пропуснали да внесат в бюджета данък добавена стойност за над 3,2 милиона лева, деклариран за месеците декември 2010 г. и януари 2011 г.

С повечето длъжници служителите на приходната агенция водят разговори по телефона или им изпращат e-mail, с цел напомняне за плащане на данъка, съобщиха от пресцентъра на НАП - Стара Загора.

В случай, че до 7 дни след получаване на поканата, лицата натрупали задълженията не предприемат действия по плащане на сумите, публичните изпълнители ще наложат законовите мерки по принудителното им събиране. Към момента прилаганите подходи за директна комуникация с длъжниците имат положителен ефект и се надяваме в бюджета да постъпят закъснелите плащания на ДДС.
От НАП препоръчват, след получаване на покана за доброволно изпълнение или впоследствие и на запорно съобщение, в улеснение на длъжника е той да се свърже с посочения публичен изпълнител и да договори възможностите си за погасяване на задълженията.

Още новини