Начало Новини Актуално 18 фирми играят за ремонта на квартал Железник в Стара Загора

18 фирми играят за ремонта на квартал Железник в Стара Загора

Актуално
железник

18 фирми участват в търга за изпълнител на проекта Подобряване на физическата и жизнена среда на квартал Железник в Стара Загора по Програма Регионално развитие, стана ясно на първото заседание на комисията, която провежда процедурата. Предварително документация за участие бяха купили 35 фирми.

Стойността на проекта е 8 639 378.28 лв., от които предвидените за строително-монтажни работи са 6 634 034.24 лв. Общината ще съфинансира с 434 433.66 лв. Това е най-големият като обем средства проект, спечелен досега от Община Стара Загора.
Пет от кандидатите за поръчката са от Стара Загора, един от Раднево и един от Казанлък. Всички останали фирми са от други области на страната.
Старозагорските участници са „Вито 95” ООД, „Пи Ес Ай“ АД, „Пътстрой” ООД, ПСК "Ес Би Ес" и "Ел Ми Транс Консорциум".
Срокът, в който комисията трябва да направи класирането и предложение за спечелил участник, е 11 май, съобщи председателят й, и зам.-кметът на община Стара Загора проф. Димитър Динев.
Сред членовете като експерт е включен председателят на Камарата на строителите в Стара Загора инж. Кольо Колев, двама общински съветници – инж. Георги Георгиев и Олег Стоилов, експерти от Община Стара Загора и наблюдаващ експерт от МРРБ.

Информация: вестник Новината

Още новини