Начало Новини Актуално 17 абитуриентки ще спорят за короната на Царица Роза

17 абитуриентки ще спорят за короната на Царица Роза

Актуално

17 абитуриентки от Казанлък ще се състезават тази година за короната на Царица Роза '2011 в Казанлък. Момичетата са избрани на вътрешноучилищни турове. 11-членно жури на конкурса ще избере трите най-красиви абитуриентки на Казанлък на конкурса на 27 май от 19.00 часа в голямата зала на ДК Арсенал.

Снимките на претендентките тази година ще бъдат публикувани в казанлъшките сайтове и на официалната витрина в града на улица "Искра" 4.
На конкурса участничките, кандидатки за короната на "Царица Роза", ще отговарят на специални въпроси-каузи, ще имат свое време за представяне и ще дефилират в два различни тоалета. За първи път от много години в журито на конкурса ще има и представител на публиката, избран на случаен принцип.
В забавната програма на конкурса специално участие ще има дует "Ритон". Хореографията на конкурса е дело на Станко Тодоров от Държавната опера в Стара Загора, пише вестник Старозагорски новини.

По традиция избраната за "Царица Роза" ще води празничното шествие за Празника на розата в Казанлък на 5 юни тази година. Тя и двете й подгласнички ще получат много награди, като най-големите са две пътувания до Япония. Те са дар от японското посолство и агенция АНА. Миналогодишната "Царица Роза" Милена Желязкова пътува на 11 май за Япония. Тя ще остане там до 23 май и ще участва в традиционния Празник на розата във Фукуяма.

Още новини