Начало Новини Актуално 167 билборда в област Стара Загора ще бъдат премахнати

167 билборда в област Стара Загора ще бъдат премахнати

Актуално
билборд - Стара Загора

Общо 167 билборда и рекламни съоръжения по републиканската пътна мрежа в областта ще бъдат демонтирани, съобщи инж. Петър Николов, директор на Областно пътно управление в Стара Загора. Очаква се съоръженията да бъдат премахнати през първата седмица на декември.

"В последно време не се обръща внимание на рекламните табели и билбордове, чиито договори са вече с изтекъл срок", обясни още инж. Николов. Сред въпросните съоръжения имало и незаконно поставени.
Мащабната акция се готви от половин година и е съгласувана с Агенция "Пътна инфраструктура". Иначе билбордовете и рекламните съоръжения ще се демонтират от служители на старозагорското пътно управление, след това ще се приберат на склад. От общо 167-те съоръжения най-много има по АМ "Тракия" и по първокласната републиканска пътна мрежа, пише вестник Старозагорски новини.

Между 160 и 1900 лева варират годишните цени за експлоатация на рекламните съоръжения в зависимост от тяхната площ и клас на пътя. Таксите се определят и събират от Агенция "Пътна инфраструктура", а разрешението се издава от Областното пътно управление за съответния район.

Още новини