Начало Новини Актуално 157 куб. м дървесина изсечена незаконно от началото на годината

157 куб. м дървесина изсечена незаконно от началото на годината

Актуално

На територията на Регионална дирекция по горите - Стара Загора, от началото на 2010 година до края на месец април са съставени 233 акта за установяване на административни нарушения. От тях 211 са за нарушения по Закона за горите, 2 - по Закона за рибарството и аквакултурите, и 20 - по Закона за лова и опазване на дивеча.

От актовете по Закона за горите 88 са за незаконно транспортиране, 51 - за незаконно съхранение, и 71 - за незаконен добив на дървесина, пише вестник за Старозагорски новини. Дървесината, предмет на нарушение, е предимно дърва за огрев в размер на 157 куб. м. От нарушителите са иззети един автомобил, 20 каруци, 8 коне, амуниции, мрежови средства и лодка.
За установяване на нарушения по Закона за рибарството и аквакултурите, Регионалната дирекция по горите, заедно с териториалното звено на Изпълнителната агенция по рибарство и аквакултури в Стара Загора, провеждат съвместни проверки по време на забраната за улов на риба през размножителния период. До момента са задържани около 600 м мрежи.
Продължават проверките и по опазване на горите и дивеча съвместно с органите на МВР.
С наближаването на пожароопасния сезон от дирекцията се обръщат с призив към старозагорската общественост за спазване на противопожарните правила. Нека не позволяваме на огнената стихия да унищожава българската гора!

Още новини