Начало Новини Актуално 1392-ма абитуриенти изпраща Стара Загора

1392-ма абитуриенти изпраща Стара Загора

Актуално
1балове052018Общо 1392-ма абитуриенти от 19 училища изпраща Стара Загора тази година. Няма да има абитуриенти единствено в Средно училище Христо Смирненски. В сравнение с предходни години все повече старозагорски младежи и девойки тръгват по пътя на новия живот. През 2107 г. те са били 1318, а през 2016 г. 1305.
Традиционно най-много са абитуриентите от ГПЧЕ Ромен Ролан , а най-малко от Професионалната гимназия по строителство и дървообработване Инж. Недьо Ранчев.
Днес Вие тръгвате по пътя на живота, който е пълен с предизвикателства. Следвайте го с вяра и упоритост!
Никога не забравяйте своите учители и съученици. Запазете спомен за хубавите моменти, изживени заедно и помнете научените уроци.Те ще ви дават сили и кураж при срещите с непознатото и неизвестното, които Ви предстоят!
Никога не се предавайте! Приемайте предизвикателствата, преодолявайте трудностите, реализирайте мечтите си! Не спирайте да търсите, не преставайте да вярвате!!!
Вие сте бъдещето на Стара Загора! Гордеем се с Вас! Учете, усъвършенствайте се и се върнете отново в Стара Загора. Ние Ви чакаме!, се казва в посланието на кмета Живко Тодоров към абитуриентите.
Тържествата започват на 18 май, а стартът на купона дават абитуриентите от СУ Христо Ботев, които ще празнуват в ресторант Кипарис, където вече се веселиха и завършващите Вечерното средно училище Захарий Стоянов. Последните балове са на 26 май, в парк хотел Стара Загора, където ще празнуват възпитаниците на СУ Железник и СУ Васил Левски, а ресторант Верея ще приюти абитуриентите от Професионалната гимназия по електротехника и технологии Г.С. Раковски.
На 23 май в ресторант Кипарис ще се съберат младежите и девойките от Професионалната гимназия по строителство и дървообработване Инж. Недьо Ранчев.
Седем училища ще празнуват навръх 24-ти май Ден на славянската писменост и българската култура. Тогава в парк хотел Стара Загора ще се съберат на купон възпитаниците на СУ Иван Вазов и на Националното училище за музикални и сценични изкуства Христина Морфова. В Бални зали Тера ще бъде тържеството на 230 абитуриенти от ГПЧЕ Ромен Ролан. Младежите и девойките завършващи Професионалната гимназия по електроника Джон Атанасов и Професионалната гимназия по хранене и облекло Райна Княгиня ще купонясват в ресторант Мериан палас , а колегите им от Търговска гимназия Княз Симеон Търновски ще бъдат в ресторант Верея. Ресторант Зеления хълм ще приюти възпитаниците на Частно средно училище Нов век.
На 25 май са баловете на шест старозагорски училища. В Парк хотел Стара Загора ще се съберат на тържество абитуриентите от СУ Максим Горки, от Професионалната гимназия по строителство, архитектура и геодезия Лубор Байер и Професионалната гимназия по механотехника и транспорт Никола Йонков Вапцаров. В ресторант Верея ще празнуват възпитаниците на Националната професионална гимназия по ветеринарна медицина Иван Павлов. В ресторант Мериан палас пък ще е купонът на абитуриентите от Профилирана природоматематическа гимназия Гео Милев и Спортно училище Тодор Каблешков.

Още новини