Начало Новини Актуално 1,3 млн. долара изпускат студентите ни в САЩ

1,3 млн. долара изпускат студентите ни в САЩ

Актуално
Студентски бригади

2000 български студенти губят средно по 650 долара след бригада в САЩ, поради некоректно възстановяване на федерални и щатски данъци. Това са платени налози, които не сe връщат заради неправилно подаване на данъчна декларация. Oбщо пропуснатите ползи на студентите могат да бъдат оценени на 1,3 млн. долара за година, съобщиха от българо – ирландска компания taxback.com.

Тя е специализира в международни данъчни услуги, като всяка година обслужва над 130 000 клиента от цяла свят.

Товя лято за България са пуснати 5218 студентски визи по програмата за стажове Work and Travel. Младежите получават шанс да подобрят езиковите, професионалните си познания и опит, чрез сезонна заетост в сферата на туризма и обслужването. Най-желаните дестинации за лятна бригада в САЩ са Флорида, Калифорния, Ню Йорк и Масачузетс.

Повечето от студентите учат в София, Варна и Благоевград.Основната причини за невъзстановяване на платените данъци от САЩ е практиката да не се съхраняват фишовете от заплатите, медицински и дуги разходи. Често се допускат грешки при попълването на данъчните документи или се използва онлайн опция, която е пригодена само за американци, сочат последните данни на taxback.com.

В резултат на грешките студентите не си възстановяват полагащите им се данъци, или вземат повече, от колкото им се полага. Така след няколко години се оказва, че дължат сериозни суми на американските данъчни служби.

Още новини