Начало Новини Актуално 120 са свободните места в Тракийския университет

120 са свободните места в Тракийския университет

Актуално

На 10 август 2011 г. приключи третото класиране за прием на студенти в Тракийския университет. Незаетите места са между 10 и 13 процента в някои специалности, съобщи за медията ни проф. Александър Павлов, председател на техническата комисия по провеждане на приема. Т.е. неприети след третото класиране кандидат-студенти за старозагорската алма матер имат шанс да станат студенти.

За новата учебна 2011/2012 г. приемът е около 1200 студенти - редовно и задочно. В икономическите специалности няма свободни места, а в Аграрния факултет и Ветеринарна медицина те са между 13-18.
Няма места в задочните специалности на Стопанския факултет, в Аграрния, Педагогическия и др. Подчертан е интересът към задочното обучение. Вероятно поради икономическата криза младите хора предпочитат да учат и да работят, пише вестник Старозагорски новини.
Приемът във филиала на университета в Хасково с двете специалности - медицинска сестра и акушерка - е добър.
Има запас от достатъчно кандидат-студенти. Тъй като се касае за единични бройки, не се налага да се прави ново класиране, а свободните места се попълват от резервите, останали под черта.
Академичният съвет е решил в някои специалности да има платено обучение, в зависимост от капацитета на съответния факултет. Приети с предимство ще бъдат кандидат-студенти на ТрУ, които не са класирани поради недостатъчен бал. Платеното обучение ще стартира след изпълнение на държавната поръчка.

Още новини